08 - 612 36 36 kerstin@luntand.com

Blekning

Innan blekning påbörjas kontrollera så att tänderna är hela och friska med en undersökning och man tar bort tandsten och ytliga missfärgningar.
Vid stora besvär med känsliga och ilande tänder ska man undvika blekning. Under en blekning kan tänderna bli litet känsliga men det är övergående.
Gravida och ammande kvinnor avråds från att bleka.

Fyllningar och kronor bleks inte så när man ändrar färgen på sina egna tänder kan man få byta ut t.ex. gamla fyllningar om det blir en stor färgskillnad, framför allt de som sitter i framtänderna. I så fall ska man vänta cirka tre veckor efter avslutad blekning innan man gör nya fyllningar.

Missfärgning

Ju kraftigare missfärgning desto längre tid får man hålla på att bleka. De flesta tänder svarar bra på blekning med undantag för rotfyllda tänder ifall de är väldigt mörka, ofta då i en gråblå ton.
Avtryck tas av käkarna och mjuka tandskenor framställs för individuell passform.

Whiteness Perfect

Dessa fylls med blekgel från Whiteness Perfect och används hemma antingen 2-4 timmar dagtid eller 8-10 timmar nattetid. Bäst resultat uppnås om man bleker kontinuerligt tills dess att du som patient är nöjd. Under behandlingen avråds från att äta och dricka det som kan missfärga tänderna tex kaffe, svart te, blåbär, soja, rödvin och rödbetor.

Enstaka blekningstillfällen

Efter avslutad behandling har man kvar skenorna då det kan behövas enstaka blekningstillfällen i framtiden för att bibehålla resultatet. Mer blekningsmedel kan fås på kliniken.
Vid mindre missfärgningar och då man önskar ett väldigt snabbt resultat kan man bleka med skenor på kliniken, vi använder då Opalescence Quick under 30-60 minuter.
Fråga oss gärna ifall du undrar över något.

Leg. Tandläkare
Kerstin Forsgren
Luntmakargatan 81
113 51 Stockholm

Tel.  08-612 36 36
E-post: kerstin@luntand.com